SemerkanD Forum
SemerkanD Radyo Forum Hoşgeldiniz
SemerkanD Forum
SemerkanD Radyo Forum Hoşgeldiniz
SemerkanD Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Radyo Forum Sizin siteniz Menzile giden yol

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yapRadyo Sohbet

ALEM-İ İSLAM

YazarMesaj
seyyah
Teğmen
Teğmen
seyyah

ALEM-İ İSLAM Empty
MesajKonu: ALEM-İ İSLAM   ALEM-İ İSLAM Icon_minitimePerş. 8 Ocak - 14:36

ALEM-? ?SLAM
Bu yaz? : 92 defa okunmu?tur.

<tr><td align=middle>ALEM-İ İSLAM 3894
Büyük resmi görmek için resmin üzerine t?klay?n...

Eserin Ad?: Âlem-i ?slam

Müellifi: Abdürre?id ?brahim

Yay?na haz?rlayan: Ertu?rul Özalp

Yay?nevi: ??aret Yay?nlar?

Birkaç hafta süreyle baz? hat?rat? nazara verece?imizi yazm??t?k. ??te onlardan biri daha; Âlem-i ?slam. Yirminci yüzy?l?n ilk çeyre?inde, ?slam âleminin foto?raf?n? çeken bu k?ymetli eser, ak?c? ve sürükleyici üslubuyla kendisini çok rahat okutmakta ve mükerreren okutmakta..

O sadece basit bir seyahat günlü?ü de?il, ?slam âleminin birçok içtimai yaralar?n? tedaviye matuf çözüm önerileri sunan devasa bir ?aheser.

?nsana tesir etmesinin mühim bir sebebi Safahat ?airinin ifadesiyle “samimiyeti.”

Mehmed Akif Bey, bu eserin E?ref Edip Fergan taraf?ndan yap?lan bask?s?n? okuyucular?na tan?t?rken ?öyle yazm??t?; “Vak?a Abdürre?id’in bu seyahatnamesi insana o kadar keyif vermiyor. Çünkü birçok ac? hakikatleri olanca ac?l???yla, olanca ç?plakl???yla gösteriyor, ?ark?n içtimai hastal?klar?n? ortaya döküyor. Lâkin hastal?k bütün yönleriyle, detaylar?yla meydana ç?kmal?d?r ki, tedavisi kabil olsun.”

Merhum müellifin hayat? hakk?nda sitemizde uzun bir yaz? dizisi ne?retmi?tik. Hayat? hakk?nda ona müracaat edilebilir.

http://www.cevaplar.org/index.php?khide=visible&sec=12&sec1=100&yazi_id=4751&menu=1

Eser, Abdürre?id ?brahim’in Türkistan, Mo?olistan, Çin, Kore, Japonya, Hindistan, Singabur ve Arabistan’? içine alan me?hur seyahatinin, oralarda görüp geçirdiklerinin anlat?m? oldu?u gibi, as?rlar?n mahkûmu ve ma?duru olan ?ark?n sükûtunun ç??l?klar?d?r.

Bir vakit Erzurum’da, Mehmed K?rk?nc? Hocaefendi’nin ?ahsi kütüphanesinde, E?ref Edip merhum’un bast?rd???, eskimez harfli nüshalar?ndan birini görmü?tüm. K?rk?nc? Hocaefendi bu vesile ile Abdürre?id ?brahim’e olan hayranl???n? izhar etmi?ti.

Daha önce Yeni Asya Ne?riyat? aras?ndan ç?kan Âlem-i ?slam, ?imdi çok titiz ve güzel bir eme?in sonucu olarak, ??aret Yay?nlar?nca, karton kutuda, iki cilt halinde ne?redildi.Bask?s? çok güzel ve emek ürünü.Yay?nevini ve eseri ne?re haz?rlayan Ertu?rul Özalp beyefendiyi( her ne kadar baz? dipnotlardaki serdetti?i fikirlere i?tirak etmesem de) tebrik ederim.

"Kendi milletime ve dinime hizmet fikrini iltizam etmi?tim, yirmi be?-otuz senedir her belaya gö?üs gerdim, her me?akkate katland?m, otuz senedir milletim milletim dedim, demekteyim ve diyece?im. Benim dinim ?slam, milletim de ?slam’d?r” diyen Kad? Abdürre?id’i bilvesile minnetle ve ?ükranla an?yoruz.

Salih Okur ALEM-İ İSLAM Email
al?nt? yaz?:www.cevaplar.org
http://www.akabefm.tr.cc

ALEM-İ İSLAM
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İslâm kitaplarının en üstünü,en faydalısı, Mektûbât kitabıdır.