t.t As teğmen
Mesaj Sayısı : 150 Yaş : 41 Nerden : ispanya Kayıt tarihi : 23/12/08
| Konu: Bakın kim neleri sevmiş... Cuma 7 Ağus. - 21:49 | |
| En çok sevdikleri şeyleri dile getirilip,sorulunca onların verdikleri karşılıklar.Hep beraber buyuralım onlar neleri sevmiş ::.-Peygamber efendimiz buyurdular ki: Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: güzel koku helal nisa (kadın), gözümün nuru olan namaz -Hz. Ebubekir (r.a) ise bana üç şey sevdirildi ya rasulullah: senin yüzüne bakmak Kızımın Rasulullah'ın zevcesi olması, senin yolunda mal harcamak -Hz. Ömer (r.a): bana üç şey sevdirildi. İyilikle emretmek, kötülükten nehyetmek eski kaftan giymek -Hz. Osman(r.a): Dünyada bana üç şey sevdirildi. Aç doyurmak, kuran okumak, çıplak giydirmek -Hz. Ali (r.a): bende dünyadan üç şeyi sevdim: misafire hizmet etmek, yaz gününde oruç tutmak, düşmana kılıç vurmak -İbni Abbas (r.a): Bana da üş şey sevdirildi: mahlûkattan uzlet, Allah ile ünsiyet, Allah'a tövbekâr olmak -Hz. Hasan (r.a): Bana da üç şey sevimli geldi: geceleri namaz kılmak, sözün doğrusunu söylemek, hastaları ziyaret etmek -Hz. Hüseyin (r.a): Ben üç şeyi sevdim: Allah'a. Muhabbet, Allah için fukaraya şefkat, Allah yolunda şahadet -Hz. Hamza (r.a): Bana da üç şey sevimli gelir: Ahde vefa, emaneti eda, cemaate devam -Hz. Ayşe: bana sevimli gelen üç şey: ana babaya ikram, helal kazanç, haramdan sakınmak -Hz. Fatıma ise: yetimlere şefkat, komşuya ihsan, fakir ve zayıflara merhamet Mikail (as): ağlayan göz, zikreden lisan, titreyen kalb -İsrafil (as): ilmiyle amil âlim, sabırlı zahid, acize yardım -Azrail (as): Allah'a tevekkül, Allah'ın kaderine rıza, Allah'ın emrine itaat -Cebrail (as): delalette olanları hidayet etmeyi, Allah itaatkâr olan gariplerle ünsiyet etmeyi, darlık içinde olan ailelere yardım etmeyi VE: -Cenab-ı Rabbul Âlemin hazretleri buyurdu: sıkıntıları kaldırmak, günahları mağfiret etmek, ayıpları setretmek | |
|
t.t As teğmen
| Konu: Geri: Bakın kim neleri sevmiş... Cuma 7 Ağus. - 21:49 | |
| İbni Abbas (r.a): Bana da üş şey sevdirildi: mahlûkattan uzlet, Allah ile ünsiyet, Allah'a tövbekâr olmak
Azrail (as): Allah'a tevekkül, Allah'ın kaderine rıza, Allah'ın emrine itaat -Cebrail (as): delalette olanları hidayet etmeyi, Allah itaatkâr olan gariplerle ünsiyet etmeyi, darlık içinde olan ailelere yardım etmeyi VE: -Cenab-ı Rabbul Âlemin hazretleri buyurdu: sıkıntıları kaldırmak, günahları mağfiret etmek, ayıpları setretmek
| |
|
t.t As teğmen
| Konu: Geri: Bakın kim neleri sevmiş... Cuma 7 Ağus. - 21:50 | |
| ve suda bir dikkate şayan bir görünümdürkü hep üç şey sevilmiş. buda ilginç deilmi | |
|